Fulget.
Vinet som är för bra för Systembolaget


Missa inte Fulget! Vinet som är för bra för Systembolaget.
Läs mer här.

¡Viva la revolución!

I Sverige förknippas gärna spanska viner med vindistriktet Rioja och plånboksvänlig bag-in-box. Men spanska viner är mycket mer spännande än så. För närvarande pågår en omvälvande revolution och modernisering inom den spanska vinvärlden. Totalt 68 vindistrikt erbjuder mängder av olika viner som tillhör den absoluta världstoppen när det gäller kvalitet. Många är ännu relativt okända i Sverige, men har fått stor internationell uppmärksamhet. Det är dessa viner som Goda Spanska Viner erbjuder den svenska marknaden. Välkommen att upptäcka det nya och moderna Spanien. Viva la revolución.

Spansk druva i fokus: mencía

En av de stora "vinupptäckterna" på senare år är de många traditionella och ursprungstypiska spanska druvor som länge funits, men som få känt till. Dessa spanska skatter börjar nu sakta men säkert göra sig påminda när många tröttnat på de internationella druvsorter som repeteras i viner från hela världen, till exempel chardonnay, cabernet sauvignon och merlot.

En av dessa nyupptäckta spanska druvor heter mencía. Denna röda druva hittar du främst i nordvästra Spanien. I distriktet Bierzo är det mencían som regerar bland röda viner. Mencía-druvan ger örtiga, kryddiga och mycket fruktiga viner. Ett ypperligt exempel på vad mencían kan åstadkomma är kultvinet Demencia.
Läs mer om Demencia-projektet här.

 

Var först med det senaste från Spaniens oupptäckta vinskatter

Prenumerera på Goda Spanska Viners nyhetsbrev. Fyll bara i din e-postadress:

Vintipset

Giró i Giró Elaboració Artesana
Pris: 119 kronor.
Artikelnummer: 77625-01
Köp så här: Kan beställas till alla Systembolags-butiker.
Läs mer om vinet

Senaste nytt

Fulget en succé tack vare upprörda känslor.
6 september 2013
Läs hela nyheten här

Systembolaget stoppar Fulget 2011 - vinet är alldeles för bra.
13 juni 2013
Läs hela nyheten här

 

 


Tel: 08 624 28 50 | Mob: 0733 624 685 | Fax: 0733 624 688 | info@godaspanskaviner.se